Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mlada misa Marka Gregića

  Riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić u katedrali sv. Vida u Rijeci prošle je subote zaredio Marka Gregića iz Tomašanaca. Njegova mlada misa slavit će se u subotu, 1. srpnja, u 11 sati u parku iza crkve sv. Antuna Pustinjaka u Tomašancima. Mještani Tomašanaca za mladu misu pripremat će se trodnevnicama koje započinju danas, a održavat će se u crkvi sv. Antuna Pustinjaka s početkom u 18 sati.

  -Jako sam uzbuđen i radostan, ali osjećam i umor. U subotu sam zaređen, a sada su u tijeku pripreme za trodnevnice i Mladu Misu. Mladomisničko geslo mi je “Budi mi vjeran do smrti i dat ću ti vijenac života”. Izabrao sam ga jer će na mom svećeničkom putu sigurno biti i uspona i padova pa da me uvijek to nekako tješi i da budem sveti svećenik koji treba i Crkvi i narodu, da budem vjeran Gospodinu do smrti i da me kao nagrada čeka vječna gozba u Kraljevstvu Nebeskom,” rekao nam je vlč. Gregić.

  Marko Gregić rođen je 4. rujna 1992. godine u Đakovu, Osnovnu školu završio je u Tomašancima i Gorjanima, srednju školu u Osijeku, a prošle godine diplomirao je na Teologiji u Rijeci.

  -Otišao sam u Riječku nadbiskupiju kako bih se posvetio svom pozivu i fakultetu. Đakovo mi je bilo preblizu, na deset kilometara od Tomašanaca, pa ne bih imao mira od obitelji, rodbine i prijatelja. U Zagrebu isto imam puno rodbine pa su mi preostali Split i Rijeka. Rijeka je bio pravi izbor – ni preblizu ni predaleko, pojasnio je mladomisnik Marko Gregić razlog odabira Riječke nadbiskupije, gdje će i obavljati svoju duhovnu službu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog