Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježen Dan antifašističke borbe

  Danas se obilježava Dan antifašističke borbe, državni blagdan. Tom prigodom delegacija Grada Đakova jutros je položila vijenac i zapalila svijeću žrtvama fašizma i borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941.-1945. godine na gradskom groblju u Đakovu. Na komemoraciji su sudjelovali i predstavnici Hrvatske vojske, policije i braniteljskih udruga.

  Sat vremena kasnije Hrvatsko društvo političkih zatvorenika, ogranak Đakovo i Hrvatski obredni zdrug Jazovka – krilo Đakovo zapalili su svijeće žrtvama komunizma kod spomenika žrtvama komunizma “Glava koja tone” akademskog kipara iz Vinkovaca.

  „Žao nam je što se u Republici Hrvatskoj slavi 22. lipnja, dan sukoba dva totalitarizma, kada je nacistička, Hitlerova Njemačka napala komunistički, Staljinov Sovjetski Savez,“ stoji, između ostaloga, u njihovom priopćenju za medije.

  -To je pokazatelj složenosti i kompleksnosti naše povijesti. Moj osobni stav je da sve žrtve trebaju i zaslužuju poštovanje i pijetet. Jednako kao što smo položili vijence ovdje, smatram da je važno položiti vijence i svim žrtvama poraća, komentirao je đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.

  “Antifašizam je ugrađen u temelje hrvatske države i moderne Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti – demokraciju, poštivanje prava i sloboda svakog pojedinca, protiveći se bilo kojem obliku ekstremizma,” stoji u priopćenju đakovačkog SDP-a, čiji su predstavnici zapalili svijeće i položili vijenac na obiteljsku kuću Ribarovih u spomen na sve žrtve fašizma i poginule borce NOR-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog