Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Književni kritičari okupljeni u Đakovu

  Sinoć su u Hrvatskom domu otvoreni dvodnevni 20. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara. Posjetitelje je pozdravio jedan od organizatora, a ujedno i predsjednik Društva hrvatskih književnika Ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskog, Mirko Ćurić.
  “Očito je da možemo zaključiti sljedeće, da je dijaloga i rasprave manje, da su se svi zavukle u nekakve svoje niše, svatko drži svoje pozicije, nema razgovora i upravo ovakva jedna manifestacija i ova inicijativa o kojoj ćemo govoriti za okruglim stolom može doprinijeti tom razvitku hrvatske književne kritike”, istaknuo je Ćurić.
  Vlado Filić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Đakovu, rekao je kako je važno da se književni kritičari nalaze te je dodao da je kritike sve manje.
  “Vidimo kad svi nešto pročitamo iz naših najranijih čitalačkih koraka stvaramo zapravo svoj stav o tom djelu, i nekako nam se to čini sasvim uobičajeno, ali mora postojati ipak grupa ljudi odnosno kritičara koji se bave prosudbom nekog književnog djela”, dodao je Filić.
  Uz nastup Fluentesa sinoć je održan i okrugli stol na dvije teme: Treba li nam časopis za književnu kritiku? U povodu jedne inicijative… i Dva desetljeća hrvatske književne kritike. Govorili su Boris Domagoj Biletić, Zdravko Seleš, Goran Rem, Strahimir Primorac, Ivan Trojan i Darija Žilić.
  Današnji program 20. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara u Maloj vijećnici Grada Đakova počinje u 10 sati, a u 12:30 bit će proglašeni dobitnici Nagrade Julija Benešića i Povelje uspješnosti Julija Benešića.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog