Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Koncert u Karmelu svetog Josipa

  U Karmelu svetog Josipa u Breznici Đakovačkoj jučer je koncert održala Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice čiji nastup je publika nagradila burnim i dugim pljeskom.
  Na programu su bile duhovne skladbe, ali i najpoznatije klapske i domobljubne pjesme u čijim izvedbama je sudjelovala i oduševljena publika.
  I za članove Klape sveti Juraj nastup kod karmelićanki bio je posebni doživljaj, priznao je zapovjednik klape Marko Bralić.

   

  “Ovo je zaista predivna večer, oduševljen sam jer je crkva puna”, kratko je komentirao Bralić pojasnivši da popularnost klape HRM leži u tome što ona objedinjuje, kako je rekao,
  Za popularnost odnosno prepoznatljivost klape Hrvatske ratne mornarice Bralić ima jednostavan odgovor.
  “Klapa u sebi objedinjuje dvije vrijednosti koje hrvatski čovjek baštini i cijeni, a to su vrijednosti domoljublja i vrijednosti Katoličke crkve. Mi gdje god dođemo ljudi nas iznimno toplo dočekaju i to smo osjetili i ovdje, a tu emociju nisam mogao sakriti, koliko je topline, prijateljstva, zajedništva, osjetili smo se doma…, svoji na svome…”, priznao je Bralić.

  Inicijator koncerta klape Sveti Juraj u karmelu u Breznici je stopostotni ratni vojni invalid Marijan Almaš iz Bogdanovaca, veliki prijatelj karmelićanki koji, kako sam priznaje, često puni svoju dušu u njihovu samostanu u Breznici.

  Članovima klape zahvalila je na “jedinstvenom iskustvu molitve i na čuvanju hrvatske glazbene baštine koju prenose cijelim svijetom” časna majka sestra Ljiljana naglasivši da je koncert održan na sedmu obljetnicu posvete samostanske crkve.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog