Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić o Agrokoru: “Ako se ostvare crni scenariji, Slavoniju će to dodatno pogoditi…”

  “Hrabri budite! U Krista gledajte i razveselite se. Kristova uskrsna pobjeda nad grijehom i smrću poručuje nam da prava, velika čovjekova nada, koja opstaje unatoč svim razočaranjima i životnim poteškoćama, može biti samo Bog koji nas ljubi do kraja, do smrti na križu”, poručio je u ovogodišnjoj uskrsnoj pastirskoj poruci đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić sa svog tradicionalnog susreta s novinarima slavonskih redakcija.
  “Mnogi su među nama teško pristisnuti iskustvom besperspektivnosti i izgubljenoga povjerenja, sputani labirintom nesređenoga društvenog sustava, posustali pod teretom nezaposlenosti i siromaštva, izranjavani bičevima korupcije i nepravdi. Brojni su izgubili nadu da će doći bolja vremena te smo sada svjedoci velikog vala iseljavanja, mladih i čitavi obitelji. Kako se ponovo otvoriti životu, da istinski sjaji u srcima mladih, u roditeljskoj ljubavi, u zajedništvu i prijmjerenom razvitku naših gradova i sela”, ističe nadbiskup Hranić.

  Ovogodišnja uskrsna pastirska poruka nadbiskupa Hranića u znaku je ovogodišnjeg 10. Susreta Hrvatske katoličke mladeži koji će se, pod geslom “Krist – nada naša”, održati 29. i 30. travnja u Vukovaru. S tim u vezi nadbiskup je pozvao obitelji da prime u svoje domove sudionike ovogodišnjeg susreta kojih će, kako se očekuje, biti oko 27 tisuća.
  “Naše kuće i stanovi mogu biti i sasvim skromni, jer naši mladi ne traže visoki standard, već toplinu iskrenog svjedočenja kršćanskog zajedništva u vjeri, nadi i ljubavi. Pokažimo im svoju dobrodošlicu, kršćansku solidarnost i podršku te pravu širinu “slavonske duše” i gostoljubivost”, poručio je nadbiskup Hranić.
  Tijekom razgovora s novinarima nadbiskup Hranić prokomentirao je i zbivanja oko Agrokora koja će se, kako je rekao, posebno odraziti na stanje u Slavoniji i Baranji.
  “Akrokor za svojih 40.000 zaposlenika i gdje je on vlasnik ovdje određenih gospodarskih subjekata na području Slavonije i Baranje gdje su ljudi zaposleni, to donosi dodatne brige ovdje nama u Slavoniji. I uz već tako teško stanje, mislim da smo svjesni svi toga da to samo znači produžetak agonije, da će se egzodus naših mladih nažalost nastaviti zato što ćemo mi, ako se budu ostvarili crni scenariji, dobiti još nove nezaposlene osobe. Osim samoga Agrokora, tu su i drugi gospodarski subjekti koji surađuju s njim. Meni je drago što se razmišlja i govori o manjim i srednjim dobavljačima jer ako oni budu stradali to će nas ovdje u Slavoniji na osobit način pogoditi”, konstatirao je nadbiskup Hranić.
  Podsjetio je da se još ranije upozoravalo na opasnosti kada država pomaže krupni kapital, odnosno na upozorenja koja su stizala dok je još pokojni predsjednik Tuđman bio živ i dok je govorio o nekoliko bogatih hrvatskih obitelji.
  “Još tada se upozoravalo, a što kada koji od tih divova bude posrnuo… i nama se, nažalost, upravo to sada i događa i mislim da su to teška i ozbiljna pitanja koja na nov način pogađaju ovdje našu dragu Slavoniju “, konstatirao je nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog