Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Još jedna odbijenica đakovačkom rodilištu

  Ni Vlada premijera Plenkovića ne planira ponovo otvoriti đakovačko rodilište, objavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković pozavši se na nedavno pristigli odgovor ministra Milana Kujundžića.
  “Ponovo otvaranje rodilišta pri Domu zdravlja Đakovo na način da Ministarstvo zdravstva osigura potrebne zdravstvene kadrove te financiranje svih troškova za plaće zaposlenih te materijalne izdatke rodilišta nije moguće realizirati na teret sredstava Ministarstva”, navodi se u odgovoru ministra Kujundžića.
  Pozivajući se na Pravilnik o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme, ministar podsjeća da je, osim prostora i medicinsko-tehničke opreme, potrebno osigurati i zdravstveni kadar koji je uvjet za dobivanje rješenja Ministarstva za obavljanje djelatnosti izvanboličkog rodilišta, odnosno za ugovaranje te djelatnosti s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. U obrazloženju se također navodi da “Osječko-baranjska županija, sukladno članku 9. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, organizira rad te osigurava sredstva za investicijsko ulaganje i investicijsko i tekuće održavanje prostora, medicinske i nemedicinske opreme za zdravstvene ustanove čiji je osnivač pri čemu svakako treba uzeti u obzir stručnu opravdanost, ali i financijsku održivost određene investicije”.
  Takvo obrazloženje ministra zdravstva Milana Kujundžića gradonačelnik Zoran Vinković nazvao je žalosnim.
  “Dakle, i u ovom odgovoru nadležnog ministarstva poručuje se Đakovčankama i Đakovčanima da, bez obzira što i Grad Đakovo i Osječko-baranjska županija su spremni uložiti i u opremu i u izgradnju rodilišta, a podsjećam da postoji i idejno rješenje zgrade koja se renovira gdje će biti otvorene i specijalističke ambulante, a na katu te zgrade bi bilo đakovačko rodilište, ministar zdravlja ne može osigurati uvjete za funkcioniranje rodiliđta u Đakovu “, komentirao je gradonačelnik Vinković.
  Takvom neprimjerenom odlukom, zaključio je gradonačelnik, ova vlada sigurno neće osigurati budućnost Đakovu nego ga vraća u prošlost.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog