Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Istraživanje grobišta iz II. Svjetskog rata i poraća

  Na inicijativu Ministarstva hrvatskih branitelja u Đakovu je danas održan sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave na čijem području će se istraživati grobišta iz II. Svjetskog rata i poraća.
  “Postoji inicijativa građana, Hrvatskog domobrana, vezano za grobišta iz Drugog svjetskog rata, a to je u nadležnosti Uprave za zatočene i nestale, odnosno Ministarstva hrvatskih branitelja i sada kreću aktivnosti i najprije idemo prema čelnicima jedinica lokalne samouprave da ih izvijestimo o aktivnostima koje će se provoditi u njihovoj nadležnsoti”, izjavio je uoči sastanka Stjepan Sučić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja.
  Cilj je upoznati jedinice lokalne samouprave s njihovim obavezama u vezi zbrinjavanja posmrtnih ostataka, ukoliko se pronađu, rekao je pomoćnik ministra.
  “Kada se potvrde određene lokacije onda jedinica lokalne samouprave ima obvezu u sklopu mjesnog groblja osigurati primjereno mjesto za trajno zbrinjavanje i onda mi ulazimo u neke druge faze kada kreće ekshumacija i prebacivanje i trajno zbrinjavanje. Došli smo najaviti sveukupno pet lokacija; ima nešto i u samom središtu Đakova, ali imamo preliminarno prvo razgovore razgovore, obilazak, snimanje iz zraka, nakon toga istraživanja, probno iskapanje i tamo gdje se potvrdi onda uzimamo da je to grobište. Ovo su za sada neka prikupljena saznanja koja moramo potvrditi, odnosno ustanoviti jesu li posmrtni ostaci još uvijek tamo, odnosno što, kako i na koji način s njima”, kazao je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog