Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi predsjednik UV Ergele Agičić: “To zlo političke podobnosti treba prekinuti”

  Jučer je održana prva sjednica Upravnog vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik u novom sazivu.
  Podsjetimo, novi članovi su Josip Tomičić, Željko Vuković i Jozo Miličević, a predsjednik je Damir Agičić, pomoćnik ministra poljoprivrede, koji je tim povodom bio gost jučerašnje emisije “Izravno”.
  “Sjednica je bila tako koncipirana da nije bilo središnje točke, sve su točke, a bilo ih je deset, jednako važne; od cjenika, do odluke o natječaju za ravnatelja, izvještaji o radu, zapisnici s prethodnih sjednica … U svakom slučaju, ništa nije bilo krucijalno jer mi, barem tako smo se mi u Upravnom vijeću ugodili, sve smatramo jednako važnim. Važno je i tko će biti ravnatelj, a važno je donijeti i druge odluke, odnosno sve je važno…”, pojasnio je u emisiji Agičić.
  Predsjednik Upravnog vijeća Državne ergele nije želio otkrivati neke konkretne odluke koje se odnose na buduće poslovanje, a izravno smo ga pitali i hoće li doći do smjene na čelu Državne ergele, s obzirom da aktualnom ravnatelju istječe prvi mandat.
  “Ja ne znam čemu takvo pitanje, zašto bi nekoga smjenjivali…? Trebamo prvo procijeniti nečiji rad i vidjeti i pitati tko i što nudi bolje. Kad budemo znali tko i što nudi bolje, ako uopće nudi bolje, onda možemo razgovarati o tome ako netko nešto nije dobro napravio- Ovako, sada pričati samo o smjeni zbog smjene pa ja mislim da smo se politički borili za to da se ne mijenjaju ljudi zbog političke orijentacije, neke.. iako sam ja, nažalost, isto tako stradao zbog toga, ali ja nisam za to da se to širi dalje… To zlo političke podobnosti treba prekinuti”, pojasnio je novi predsjednik Upravnog vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik gostujući u jučerašnjoj emisiji “Izravno”.
  Natječaj za izbor ravnatelja Državne ergele bit će objavljen ovih dana, najavljuje aktualni ravnatelj Nidal Korabi koji će se, kako je najavio, javiti i za drugi mandat. Kao najvažniji rezultat dosadašnjeg mandata navodi financijsku konsolidaciju, odnosno stabilizaciju Državne ergele koja je, kako kaže, nacionalno kulturno dobro.
  “Ja uvijek vjerujem da se trud i rad na kraju uvijek isplate i sigurno da ću se ponovo javiti na natječaj. To je nekakav logičan slijed dosadašnjeg četiri i polugodišnjeg rada tako da stvarno vjerujem da ćemo ovaj put kojim smo krenuli u Ergeli nastaviti i dalje…”, odgovorio je još uvijek aktualni ravnatelj Nidal Korabi na pitanje očekuje li drugi mandat.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog