Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković ne odustaje od otvaranja Ulice kralja Tomislava za promet

  Gradonačelnik Zoran Vinković ne odustaje od ideje da se Ulica kralja Tomislava nakon rekonstrukcije otvori za promet.
  O tome je bilo riječi i na sastanku sa članovima Vijeća roditelja Osnovne škole Vladimir Nazor čija većina se također, kako kaže gradonačelnik, izjasnila za taj prijedlog.
  “Prije dva dana je održano Vijeće roditelja, bez obzira na jednu anketu prije četiri godine i ono što sam praktično i doživio na tom sastanku, vjerujem da se, prije svega, i taj odnos promijenio, da su i građani svjesni potrebe rekonstrukcije te ulice, ali i potrebe, prije svega, zaštite i sigurnosti djece i učenika. Na sastanku je pušten i jedan film o tome što se stvarno događa u toj ulici , mnogi su ostali zgranuti, pa čak i ja, kada sam vidio jednu djevojčicu koja se pokušava provući kraj autobusa da bi što prije došla do škole”, pojašnjava gradonačelnik.
  Ponovnim otvaranjem te ulice za promet nakon rekonstrukcije, ali uz sve mjere sigurnosti, djeca će biti zaštićena na najbolji mogući način, tvrdi gradonačelnik Vinković.
  “Definitivno, moja dužnost i kao gradonačelnika i kao roditelja je da, prije svega, zaštitim o tu djecu, a to je upravo projekt nove regulacije prometa kroz Ulicu kralja Tomislava i njezina rekonstrukcija. Dakle, bit će definitivno zona 30 km, sa svjetlosnom signalizacijom, s usporivačima prometa, s kamerama…, sa zaštitnim ogradama…, tako da oni koji budu pokušali neke ekshibicije u prometu, odnosno kršiti te propise, bit kažnjeni i više nego što to predviđa sam Zakon o prometu”, zaključuje gradonačelnik.
  “Projekt je naručen, radi se na izmjeni projekta, izdat će se lokacijska dozvola i ja vjerujem, nakon izdavanja građevinske dozvole, da bi s tim radovima počeli negdje u rujnu”, najavljuje Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog