Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Stručni prvostupnik ekonomije postao bravar

  Iako je zamjetan trend smanjenja broja nezaposlenih i to, kako ocjenjuje Anto Barukčić, predstojnik Područnog ureda za zapošljavanje, kao posljedica gospodarske aktivnosti, još uvijek je veliki broj osoba bez posla, posebno onih dugotrajno nezaposlenih.
  Takvima će ove godine biti ponuđeno 30 programa prekvalifikacija i osposobljavanja za druga zanimanja kojima bi, kako najavljuje Barukčić, trebalo biti obuhvaćno 1.100 nezaposlenih osoba.
  Tijekom prošle godine takvih je bilo 570 i 70 posto njih, kako ocjenjuju u Zavodu za zapošljavanje, ubrzo je i našlo posao u novom zanimanju.
  Prošle godine kroz program osposobljavanja za zanimanje bravar prošao je Đakovčanin Vedran Šafar, izvorno stručni prvostupnik ekonomije
  Osim stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, Šafar nije mogao pronaći posao u svojoj struci i zato je odlučio prekvalificirati se za bravara.
  “Pošto sam već dugo bez posla, a s obzirom da u obitelji imam metalaca, odlučio sam se prekvalificirati za to zanimanje. Shvatio sam da mogu lakše doći do posla tako nego kao ekonomist”, kaže Šafar koji je stručni studij završio još 2011. godine.
  Nakon višegodišnjeg čekanja i nakon što je Zavod za zapošljavanje ponudio prekvalifikaciju, Šafar je odlučio prihvatiti osposobljavanje za novo zanimanje. Međutim, ističe da bi to osposobljavanje trebalo trajati i duže, Smatra također da Zavod za zapošljavanje ne poznaje dovoljno tržište i ne prilagođava se potrebama.
  “Smatram da bi daleko manje mladih išlo u inozemstvo da je više programa prekvalifikacija za ona zanimanja koja su tražena, od informatičara, do ostalih … zanimanja”, uvjeren je Šafar koji se nada skorom pronalasku posla u svom novom zanimanju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog