Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljeno idejno rješenje projekta zatvorenih bazena

  Danas je u Maloj vijećnici predstavljeno idejno rješenje gradskih zatvorenih bazena čiji kompleks bi se gradio uz postojeće bazene. Idejnim rješenjem, čija autorica je arhitektica Darija Benja iz osječkog Zavoda za urbanizam i izgradnju, predviđena je izgradnja zatvorenog kompleska s velikim bazenom, manjim bazenom za neplivače i praćkalištem. Investitor je tvrtka Univerzal, a taj objekt bio bi produžetak prostora otvorenih bazena. Osim toga, uredio bi se i okolni prostor, odnosno dva parkirališta, jedno sa 122 i jedno s 96 parkirališnih mjesta, travnjaci, četiri igrališta za odbojku na pijesku i tri igrališta za mali nogomet.
  Novi kompleks zatvorenih gradskih bazena gradio bi se sjeveroistočno od postojećih bazena i koncipiran je tako da čini funkcionalnu cjelinu s postojećim bazenima, pojasnila je autorica idejnog rješenja.
  “Zgrada je koncipirana iz dva dijela; jedan dio je bazenska dvorana, a drugi dio su prateći prostori. U bazenskoj dvorani predviđena su tri bazena: veliki bazen za plivače dimenzija 25X17metara sa šest traka za plivanje i dubine 1,80m. Predviđen je i mali bazen za nepplivače dubine 1,20m veličine 10X12 metara i bazen za malu djecu 6X4,2m maksimalne dubine 60 cm”, pojasnila je autorica idejnog rješenja.
  Uz bazene, predviđeni su i svi potrebni prateći sadržaji, prostor za plivače, garderobe, manji prostor za gledalište sa stotinjak sjedećih mjesta, ugostiteljski sadržaji, sunčalište, fitnes i prostor za aerobik.
  Taj projekt, kako je najavio gradonačelnik, bit će nominiran i za sredstva europskih fondova.
  “Projetkt će sasvim sigurno zaživjeti jer je neophodan gradu, a posebno radi Plivačkog i Vaterpolo kluba, ali isto tako i radi drugih sportova i škola, a posebno radi najmlađih”, kazao je gradonačelnik najavivši i skoru prezentaciju idejnog rješenja zatvorene teniske dvorane.
  Predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo istaknuo je da se vodilo računa i o što nižim troškovima održavanja pa su na krovu objekta predviđeni solarni paneli.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog