Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izgradnja biciklističko-pješačke staze

  “Prije desetak dana otpočela je izgradnja biciklističko-pješačke staze Kuševac-Đakovo, koja će to Đakovu najbliže prigradsko naselje napokon spojiti s gradom. Investicija vrijedna gotovo dva milijuna kuna posebno je važna ne samo za Kuševčane, već i mještane Ivanovaca Đakovačkih, čija se biciklistička veza s gradom do sada odvijala isključivo putem državne ceste D7”, navodi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

  “Hrvatske ceste prepoznale su ovu potrebu Grada i zajedno s nama osigurale sredstva. Radovi dobro napreduju i ako izvođača posluže vremenske prilike, bit će dovršeni prije roka od šest mjeseci. U sklopu staze planiran je i most preko Jošave koji je pomalo usporavao cijeli projekt, s obzirom da je jezero Jošava zaštićeno prirodno područje. Nova će staza žiteljima Kuševca i Ivanovaca, što je ipak najvažnije, omogućiti neusporedivo sigurniji put na posao i u školu. Poslužit će i kao zona za bicikliranje i rekreaciju, rekao je gradonačelnik Zoran Vinković obilazeći gradilište.

   Dodao je i da će se drugi krak iste ove biciklističko-pješačke staze protezati od objekta starog Lidla, Teslinom i Nazorovom, pa Mažuranićevom i Domjanićevom ulicom, sve do Jošave, poznatog vikend izletišta.

  “Grad Đakovo izradio je i projekt koji ide k izdavanju građevinske dozvole za biciklističko-pješačku stazu u Ulici Franje Račkog i Starčevićevoj. Jedna će se ovakva staza naći i u Preradovićevoj, gdje će ovih dana započeti radovi i nakon niza godina iščekivanja početi rekonstrukcija ulice. Investitori su Grad i Hrvatske ceste, kaže predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Dugoročni je cilj, navodi Soldo, povezati sva prigradska naselja s gradom biciklističkim stazama. Već dovršetkom prve Kuševac-Đakovo i njezinog nastavka Đakovo-Jošava stvaraju se uvjeti za razvoj cikloturizma, jer su staze u neposrednoj blizini međunarodnog koridora 5c”, ističe se u priopćenju Ureda gradonačelnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog