Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Energetska obnova DV Vila do kraja godine

  Za energetsku obnovu bespovratnim eurosredstvima Grad Đakovo nominirao i Dječji vrtić Vila koji će, kako se najavljuje u priopćenju iz Univerzala, biti obnovljen do kraja godine.
  Vrtić u kojem svakodnevno boravi 170 mališana, izgrađen je još 1979. godine i vapi za cjelovitom obnovom, navodi se u priopćenju u kojem predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo ističe da energetska obnova vrtića podrazumijeva “zamjenu postojećeg krovišta novim, novu PVC i aluminijsku stolariju, potpuno novi fasadni sustav s toplinskom, zvučnom i protupožarnom izolacijom, kao i rekonstrukciju neučinkovite rasvjete u cijelom objektu, čija je uporabna površina skoro 900 kvadrata”.
  “Čak 60% nepovratnih sredstava u obnovi trebao bi osigurati Europski fond za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva graditeljstva, dok će preostalu razliku do pune vrijednosti investicije, procijenjene na više od 2,5 milijuna kuna, financirati Grad”, navodi se u priopćenju.
  “Mjerama energetske obnove ostvarit će se značajna ušteda energije pa će se najkvalitetnijim ugradbenim materijalima i LED rasvjetom troškovi grijanja smanjiti za čak 65%, a potrošnja struje za deset puta. Iz tih ostvarenih ušteda moći će se pokriti razlika sredstava za zatvaranje financijske konstrukcije, a vrtić će iz E energetskoga razreda prijeći u C razred. Imat će i potpuno nove vizure”, pojašnjava Soldo.
  Osim toga, Grad i komunalna tvrtka Univerzal u dvorištu vrtića Vila već idućeg tjedna postavit će novo dječje igralište te zasaditi nova stabla i zelenilo, najavljuje se u Univerzalovu priopćenju.

  Foto:Univerzal

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog