Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Susret s pjesnikinjom Majom Muškić

   U Gradskoj knjižnici i čitaonici večeras je održana prva iz ciklusa književnih večeri pod nazivom “Susreti sa slavonskim piscima” koju je, u suradnji s tom ustanovom, pokrenula Marica Kovač,  dugogodišnja članica i predsjednica  udruge Riječ ravnice.

  Ciklus je otvorila đakovačka novinarka – dopisnica Glasa Slavonije i pjesnikinja Maja Muškić, koja se ljubiteljima poezije predstavila ponajviše  s pjesmama iz zbirke “S druge strane zjenica” iz 2009. godine, kao i pjesmama prvijencima iz ranog razdoblja svoga pjesničkog stvaralaštva objavljenih u zbirci “Sumrak svitanja”. U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, autorica je progovorila o svome radu i životu kao nadahnuću za brojne stihove i pjesme, od kojih su neke nagrađivane na manifestacijama diljem zemlje, a čak 12 je i uglazbljeno. Mnoge su postale  tamburaški hitovi.

  Uz autoricu, pjesme je čitala i Vesna Kaselj, a program je upotpunio i glazbenik Josip Molnar na gitari.

  Inicijatorica novoga kulturnog događaja u našem gradu, Marica Kovač, pojasnila je ideju pjesničkih druženja petkom i upoznavanja slavonskih pisaca, sa željom da se ciklus održi i preraste u tradiciju koja će, pred kraj zime i početak  proljeća, upotpunjavati kulturnu scenu u gradu, s naglaskom na pjesničko stvaralaštvo.

  Za idući petak, 24. veljače, najavila je druženje s vinkovačkom pjesnikinjom Larisom Janičev – Stojanović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog