Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Crnoji ne dopuštaju otvaranje autoškole za C, D i E kategoriju

  Glavno tajništvo Europske komisije protiv Republike Hrvatske pokrenulo je pred sudski postupak zbog povrede prava Europske unije, odnosno zbog neusklađenosti hrvatskog zakonodavstva o osnivanju auto škola sa zakonodavstvom Europske unije, odnosno Direktivom 2016/123/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 12. prosinca 2006. godine o uslugama na unutarnjem tržištu, konstatirao je na konferenciji za novinare Ivan Crnoja.
  “Glavni krivci su pojedine osobe iz Hrvatskog autokluba i Službe za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova, tvrdi Crnoja ističući da plaća danak svoga zalaganja za izmjenu spornih propisa u djelatnosti osposobljavanja kandidata za vozače vozila na motorni pogon.
  “Tražim da se u Đakovu otvori autoškola za C, D, E kategoriju, da se ukine sporni Pravilnik o dovoljnom broju autoškola i da se dopusti svakoj osobi koja je zainteresirana i koja ispunjava uvjete za otvaranje autoškole da joj se to i omogući, a time će doći i do bolje osposobljenosti vozača i veće sigurnosti”, kaže Crnoja ističući da njegova borba s Hrvatskim autoklubom i Službom za sigurnost cestovnog prometa traje od 2013. godine, a nastavlja se pred Upravnim sudom u Osijeku.
  Pred sudski postupak Komisije EU protiv Hrvatske argument je Crnoji, koji je u međuvremenu doktorirao na temi osposobljavanja vozača prema propisima Europske unije, da je u pravu kada traži liberalizaciju tržišta autoškola.
  Crnoja se već nekoliko puta obraćao i ministru Vlahi Orepiću, ali bez rezultata, a potporu mu je i danas dao gradonačelnik Zoran Vinković koji je podsjetio da su obojica i prije godinu dana upozoravali na propuste o kojima je ponovo bilo riječi i na današnjoj konferenciji za novinare.
  Gradonačelnik tvrdi da je aktualnim stanjem u toj djelatnosti potpuno narušeno tržišno natjecanje, ali i da se tom problematikom ne bi trebalo baviti Ministarstvno unutarnjih poslova nego Ministarstvo obrazovanja jer je, kako je rekao, riječ o procesu obrazovanja vozača. Gradonačelnik Viniković upozorio je još jednom i na monopol Hrvatskog autokluba kada je riječ o ispitivanju i nadleženosti nad ispitima, a ukazao je i na, kako je rekao, “nelogičnost prema kojoj Hrvatski autoklub vrši nadzor nad stanicama za tehnički pregled koje su vlasništvo Centra za vozila Hrvatske i za to se izdvaja dio sredstava iz cijene tehničkog pregleda”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog