Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Petrovo – novi Dan Grada Đakova?!

    Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković prihvatio je inicijativu Župe Svih svetih o izmjeni Dana Grada, odnosno da se Dan Grada obilježava na Petrovo.
    “S obzirom na inicijativu Župe Svih svetih danas sam krenuo s inicijativom, koja nema veze s predstojećim lokalnim izborima, za izmjenu datuma Dana Grada Đakova. S obzirom da je 8. svibnja 1239., kada se prvi put spominje Đakovo, na brzinu određen kao Dan grada, želimo na neki način vratiti i značaj Petrova, a s obzriom da je ovdje i sjedište Nadbiskupije, a i na grbu Grada su sveti Petar i Pavao pa je primjerenije da Dan grada bude na Petrovo. Tako bi I Đakovo, poput Dubrovnika koji ima sv. Vlahu ili Splita koji ima svetog Duju, dobilo svoga zaštitinka. Đakovo zaslužuje I slubženo imati svoga zaštitnika, a to je sveti Petar”, pojašnjava gradonačelnik Vinković.
    Tu inicijativu o Petrovu kao Danu Grada Đakova gradonačelnik će uputiti Gradskom vijeću koje donosi odluku.
    “Vjerujem, s obzirom da to nije samo moja inicijativa, nego I većine građana, iako to nije ovoga trenutka I najavažnija stvar za život građana, ali smatram da bi bilo dobro da upravo Petrovo bude označeno kao Dan Grada Đakova”, zaključuje gradonačelnik Vinković.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog