Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Grad sufinancira kamate na kredite za obnovu zgrada

  “Energetska obnova osam stambenih zgrada u Đakovu u novom ciklusu za vlasnike stanova bit će daleko povoljnija u odnosu na prve lani realizirane projekte”, navodi se u priopćenju iz Univerzala.

  ” Osim što će Europski fond za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva graditeljstva troškove građevinskih radova i materijala pokriti sa 60% bespovratnih sredstava, kamate na kredite kojima će se zatvarati razlika do pune vrijednosti investicije Grad Đakovo i Osječko-baranjska županija subvencionirat će s tri postotna poena”, najavljuje se u priopćenju.

  “Programe obnove vanjskih termalnih ovojnica zgrada, pročelja i fasada, zamjenu stare stolarije onom višeg energetskog ranga, rekonstrukciju zajedničkih stubišta i zamjenu postojeće rasvjete štednom LED rasvjetom Grad Đakovo podržava subvencioniranjem kamate na kredite suvlasnika zgrada, za što su sredstva osigurana u gradskom proračunu. Potpisivanjem ugovora sa sedam poslovnih banaka koje su spremne kreditirati energetsku obnovu pridružila se i Županija, pa je u konačnici kamata na ove kredite umjesto pet samo dva posto, pojašnjava predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo.

  Naglašava da su ovo najpovoljniji uvjeti na kreditnome tržištu; bez učešća, jamaca, sudužnika, zadužnice, mjenice i hipoteke. Rok otplate kredita je do najviše deset godina, a Grad će, kako se navodi u priopćenju, suvlasnicima stanova također refundirati dio sredstava koja su već uložili u izradu projektne dokumentacije.

  Foto:Univerzal

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog