Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački lipicanci nastupili u Sloveniji

  Jahači i vozači Državne ergele Đakovo, kako doznajemo od ravnatelja Nidala Korabija, nastupili su jučer u zajedničkoj predstavi s Državnom ergelom Lipica, a pred punim gledalištem, povodom slovenskog državnog praznika kulture, u zatvorenoj jahaonici slovenske ergele izveli su zajedničku predstavu pod nazivom „Bajka u bijelom“.
  “Budući da je Ergela Lipica već dugogodišnji partner u izvođenju našeg poznatog „Božićnog bala lipicanaca“, ovo je bila prilika da proširimo našu suradnju i na turističkim programima slovenske ergele. Ideju je potaknula direktorica slovenske ergele Lorela Dobrinja nakon gostovanja na prošlogodišnjoj božićnoj predstavi u Đakovu, sa prijedlogom da se najatraktivnije scene iz “Božićnog bala lipicanaca“ prikažu u Lipici.
  Nastup i predstavljanje đakovačke ergele u kolijevci lipicanaca, velika je čast i jako dobra promocija hrvatskog uzgoja i ergele Đakovo. Suradnja sa drugim državnim ergelama od iznimnog nam je značaja, osim na razmjeni genetskog materijala, u novije vrijeme i na turističkim projektima u kojima naš zajednički interes promocije lipicanca formiramo u konačni turistički proizvod”, izjavio je ravnatelj Korabi.
  S druge strane, kako dalje navodi, “koncepcija ovog nastupa da se prikažu scene iz Božićnog bala lipicanaca potvrda je da je božićna predstava moderan i vrlo dobro prihvaćen proizvod, koji je idejno nastao u đakovačkoj Ergeli. Vjerujemo da je ovakav iskorak samo početak u daljnjoj suradnji državnih ergela, s konačnim ciljem da se lipicanca pozicionira u javnosti na što višoj razini i da ergela kontinuirano provodi kampanju popularizacije lipicanske pasmine”.

  Foto:Kobilarna Lipica

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog