Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan Šišljagić posjetio Đakovo

     Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić posjetio je danas Đakovo, a u Nazorovoj školi s ravnateljem Andrijom Šuškom potpisao je Ugovor o energetskoj obnovi, odnosno o pozajmici u iznosu od 400 tisuća kuna kako bi Škola mogla isplatiti prvu fazu radova.

  Župan je također posjetio i Ćolnićevu školu gdje je obišao radove na izgradnji male dvorane za što je Županija osigurala milijun kuna, a radovi bi trebali biti gotovi u svibnju ove godine..

  U Maloj vijećnici župan se sastao i sa gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem, a bilo je riječi o o zajedničkim projektima Grada i Županije

  Tijekom susreta rečeno je da je Osječko-baranjska županija od 2009. do kraja prošle godine investirala 16,2 milijuna kuna u školstvo na području Đakova, a za ovu je godinu za 8 investicija ukupno vrijednih 9,2 milijuna kuna županija osigurala 2,7 milijuna.

   ” I do sada smo sudjelovali u brojnim projektima Grada Đakova, tako ćemo i u 2017. godini izdvojiti financijska sredstva. Ono što se iskristaliziralo kao najvažnije je Strossmayerov trg kao velika investicija koja do Uskrsa treba biti završena. OBŽ će iznaći sredstva i uključiti se u ovaj projekt kako bi se on što prije završio i kako bi pomogli Gradu”, kazao je župan Šišljagić osvrnuvši se i na ukidanje rodilišta rekavši da Ministarstvo zdravlja mora donijeti odluku o kretanju u investiciju.

  Od ostalih zajedničkih projekata gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo je i izgradnju nove Ekonomske škole za što su riješena imovinsko pravna pitanja oko vlasništva zemljišta. – Tu je i sportska dvorana u Piškorevcima, a osim za Strossmayerov trg, grad očekuje pomoć i u svim drugim projektima vezanim za komunalnu infrastrukturu, za izgradnju novih i rekonstrukciju županijskih cesta, rekao je gradonačelnik najavivši da Grad kreće u realizaciju najveće investicije, odnosno europskog pojekta vrijednog 35 milijuna eura – izgradnju prečistača otpadnih voda i kolektorskog sustava.

   

  Foto:Maja Muškić

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog