Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prohodnost prometnica prioritet zimske službe

   

   

  Snijeg u Slavoniji pada već 36 sati i ima ga oko 25 centimetara. Zimska služba Cestinga je u punom pogonu, doznajemo od nadcestara Marinka Šćurica.
  Sedam ekipa kontinuirano je angažirano na pluženju i sve državne i županijske ceste su prohodne. Promet se odvija otežano po ugaženom snijegu pa je obavezna uporaba zimske opreme, a promet otežava i sjeverni vjetar koji stvara zapuhe na pojedinim dionicama. Prohodnost će se, kako pojašnjava Šćuric, održavati sve do prestanka padalina, a potom će se čistiti i lokalne ceste. Uključene su i traktorske ralice koje čiste lokalne tucaničke ceste Dragotin- Trnava-SVetoblažje-Paučje-Milinac.
  I na gradskim prometnicama ima ugaženog snijega zbog čega je usporen promet i otežano kretanje. Već treći dan u punom je pogonu i zimska služba Univerzala, ističe direktor Mile Kaselj.
  Nastavi li snijeg padati istim intenzitetom razmišlja se i o odvozu snijega iz centra grada, navodi Kaselj.
  Veliki je odaziv građana koji dolaze u Univerzal po sol, navodi direktor ističući da pritužbi građana na neočišćeni snijeg ima iz prigradskih naselja. Kaselj pojašnjava da se prometnice čiste prema prioritetima te da u poslijepodnevnim satima ralica stiže i do tih naselja. Naime, Univerzal, kako ističe direktor, raspolaže samo sa desetak strojeva za zimsku službu.

  Zbog zimskih uvjeta na autocesti Sredanci – Osijek na snazi je ograničenje brzine od 60 do 80 kilometara na sat. Autocesta se pluži i posipa pa se vozači pozivaju na strpljenje.

  Foto:Dario Hanuljak

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog