Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zbor Opere osječkog HNK oduševio Đakovčane

  Dugim je pljeskom đakovačka publika nagradila sinoć članove Zbora Opere osječkog Hrvatskog narodnog kazališta nakon izvedbe koncerta “Priđimo, poklonimo se” kojim je ravnao maestro Davor Kelić, nekadašnji učenik đakovačke Glazbene škole.
  Na programu su bile skladbe Rahmanjinova, Čajkovskog, Sviridova i Schnittkea, a solisti su bili: Gabrijela Škrabal,sopran, Jasna Komendanović,sopran, Iskra Stanojević, alt, i Helga Nemet, alt.
  U koncertu je, ako je suditi po reakcijama, uživala i publika, ali i izvođači.
  Bio je to prvi nastup maestra Kelića otkako je nedavno preuzeo funkciju zborovođe u osječkom HNK.
  “Koncert je stvarno bio jako dobar. Ja sam jako zadovoljan i ono što je najbitnije od svega je to što zapravo jednom glazbeniku daje najveći užitak, a kad kad rad, rad, rad ide postupno i kad je koncert kruna rada, a to je danas stvarno bilo. Ovaj koncert je bio još dvije stepenice ispred proba i to je uvijek taj jedan entuzijazam pred ljudima, koncentracija, želja da bude još bolji i to smo stvarno uspjeli i zato sam izuzetno zadovoljan”, izjavio je nakon nastupa Kelić posebno istaknuvši zadovoljstvo činjenicom što je njegov prvi nastup nakon prvog profesionalnog angažmana upravo u Đakovu.
  Članovima Zbora zahvalio je generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivan Ćurić posebno istaknuvši kako se program koncerta, na kojem su bile skladbe ruskih autora, uklopio u Svjetsku molitvenu osminu za jedinstvo kršćana koja je upravo u tijeku. S tim u vezi podsjetio je na đakovačkog biskupa Josipa Jurja Strossmayera, iskrenog promicatelja kršćanskog jedinstva.
  “Što bi za večerašnji doživljaj rekao graditelj ove katedrale, u svoje doba naizgled sanjar, ali iskreni, istinski promicatelj kršćanskoga jedinstva. Odgovor možemo naći ovdje, iznad glavnih katedralnih vrata na kojima stoji trostruka posveta od kojih je jedna za njega uvijek važna – “jedinstvu crkava”, kazao je generalni vikar Ćurić izrazivši želju da će Zbor Opere osječkog HNK još koji put gostovati u katedrali.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog