Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Muzej Đakovštine i u ovogodišnjoj Noći muzeja

  Muzej Đakovštine i ove godine, devetu godinu za redom, priključit će Noći muzeja koja će se održati u petak, 27. siječnja. Noć muzeja u Hrvatskoj se počela obilježavati 2005. godine na inicijativu Hrvatskog muzejskog društva, a tema ovogodišnje manifestacije je “Glazba i glazbenici i njihov utjecaj na društvo”.
  Program, kako je na konferenciji za novinare najavio ravnatelj Borislav Bijelić, počinje u 18 sati, a osim stalnog postava i prigodne prodaje muzejskih publikacija, u 18:30 predviđena je radionica za djecu pod nazivom “Kako nastaje glazba?” i to je, kako je rečeno, noseći dio ovogodišnjeg programa. Radionicu je osmislila etnologinja Marija Gačić, besplatna je, mogu se priključiti svi koji dođu, a o tome kako nastaje glazbalo i glazba govorit će graditelj glazbala Marinko Žeravica. U drugom dijelu radionice sudionici će izrađivati reciklirana glazbala.
  U 20 sati uvertira je stalnom postavu arheologije koja će, kako je pojasnila Jelena Boras, kroz niz zanimljivosti predstaviti svjedoke prošlosti Đakovštine, od prapovijesti do srednjeg vijeka. .
  U 21:30 je otvorenje izložbe akademske slikarice Marije Adrić Soldo “OGLEDI o samoPROMATRANJU”. To je njezina treća samostalna izložba u Muzeju Đakovštine, rekao je ravnatelj Bijelić.
  Ovogodišnja Noć muzeja završit će koncertom Lidije Bajuk koji počinje u 23 sata, a tijekom cijele večeri traje nagradna igra za posjetitelje “Pogodi što nedostaje”.
  Tijekom prošlogodišnje Noći muzeja đakovački je Muzej posjetilo oko 700 posjetitelja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog