Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Svećeničko Europsko prvenstvo u malom nogometu u Vukovaru

  Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika domaćin je 11. Europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike, koji će se od 20. do 23. veljače 2017. održati u Vukovaru, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Nastupit će svećenici iz 15 zemalja: Portugal, Italija, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i domaćini Hrvatska.
  Pokrovitelji 11. Europskog prvenstva u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko-osječka nadbiskupija, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar.
  Svećenici iz različitih europskih zemalja okupljaju se jednom godišnje kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu. Ova ideja potekla je upravo od hrvatskih svećenika. Do sada je organizirano deset prvenstava, a hrvatski svećenici imaju čast, ujedno i veliku obavezu, po drugi put biti domaćini prvenstva nakon Zagreba i Križevaca 2006. godine. Hrvatska reprezentacija osvojila je kroz 10 natjecanja 2 zlata, 3 srebra, 3 bronce i dvaput 4. mjesto.
  Grad Vukovar izabran je za domaćina s posebnim razlogom jer je nakana drage goste i prijatelje upoznati s novijom hrvatskom poviješću te samom događaju dati i humanitarnu notu. Naime, sav prihod s finalnog dana, 23. veljače, namijenjen je kao skromna pomoć izgradnji Križnoga puta u Vukovaru, ističe se u priopćenju NTU.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog