Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Autoportreti Marije Adrić Soldo u Muzeju Đakovštine

  Sutra će u Muzeju Đakovštine, u sklopu ovogodišnje Noći muzeja, biti otvorena izložba slika “Ogledi o samoPROMATRANJU” akademske slikarice Marije Adrić Soldo.
  To je njezina treća samostalna izložba kojom se predstavlja đakovačkoj likovnoj publici.
  “Ovoga puta radi se o izložbi autoportreta pod nazivom “Ogledi o samoPROMATRANJU” , a izloženo je devet slika velikog formata, 150X200 cm, akrili na platnu. Odlučila sam se uzeti svoj lik za motiv, odnosno “usudila” sam se, to mogu tako reći, pa valjda … zato što nikada neću biti mlađa pa možda da to sada zabilježim … iako, to je sad, ovako,… možda nekakav površan odgovor, ali nakon što sam naslikala pedesetak portreta žena, stotinjak cipela… itd.., evo, nekako došlo je vrijeme i za prve autoportrete jer stvarno nisam dosad nikad naslikala niti jedan do kraja autoportret”, pojašnjava slikarica.
  Cilj je, kako dodaje, otići dalje u eksperimentiranju.
  “Držim da sam još uvijek mlad autor i da imam pravo na još nekakva traženja i željela sam naći nova likovna rješenja i ne zapasti u ono što zovemo manira. S obzirom na to da sam prije lijepila duple slojeve tkanina na slikarsko platno, sad sam ostavila to platno skroz ogoljeno što ima neke veze i s tim pogledima prema samoj sebi i na neki način se ogoljavaš sam pred sobom pa i, naravno, pred publikom. Osim toga, tu sam si dala za pravo, možda ovako i drsko, ostaviti te plohe praznima i ostati negdje između crteža i slike, to je naprosto meni najdraža faza slikanja, kad crtež više nije samo crtež, a još je rano da ga nazovemo slikom”, poručuje autorica uoči sutrašnjeg otvorenja izložbe.
  Otvorenje izlože slika Marije Adrić Soldo je u petak u 21:30.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog