Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Strukovnoj školi 5. prosinca projektni dan

  U ponedjeljak, 5. prosinca 2016., u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata U Đakovu održat će se projektni dan s nizom radionica u kojima će se čuvati đakovačka i hrvatska kulturna baština te obilježiti Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, koji se organizira diljem Europe od 5. do 9. prosinca. Cilj ovoga tjedna je promovirati strukovno obrazovanje kao prvi izbor u obrazovanju, inspirirati i potaknuti sve na otkrivanje i upotrebu vlastitog talenta kroz visokokvalitetne programe strukovnog obrazovanja koji su odskočna daska za uspješne karijere.

  Organizatori Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju su Europska komisija u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu, a u našoj školi učenici će primijeniti i proširiti stečena znanja i vještine kroz praktični rad. Izradit će LED panel za prikaz vremena i temperature i postaviti ga u školskom holu, konstruirat će i izraditi mali automobil za karting utrke, a započet će i dugoročni projekt izrade automobila na solarni pogon. Tijekom tjedna učenici će napraviti maketu đakovačke katedrale, izrađivati različite suvenire te cijepiti stare sorte voćki na školskom gospodarstvu.

  Petog prosinca obilježit će se i kao ekoprojektni dan kroz temu Crkva stolna – za stoljeća, nizom radionica organiziranih prigodom 150. obljetnice početka gradnje đakovačke katedrale kako bismo bolje upoznali našu katedralu kao značajan dio hrvatske kulturne baštine.

  “Našu ćemo baštinu čuvati i kroz projektnu temu Srednjovjekovlje u Hrvatskoj i Francuskoj. Riječ je o projektu o srednjovjekovlju koji ove školske godine provodimo u suradnji s partnerskom školom iz Lyona, a financiran je sredstvima MZOS-a. U više radionica tijekom projektnog dana proučavat ćemo jezike, pisma, kulturu, običaje, društvene i povijesne prilike toga vremena kroz terenki rad, pisanje, kuhanje i ukrašavanje”- ističu iz strukovne škole.

  Sve se radionice održavaju od 8 do 10.30 sati, kada će biti postavljena izložba u školskom holu.

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog