Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šišljagić: “Nema više sumnje tko predstavlja HDSSB”

  “Nema više sumnje tko predstavlja HDSSB. Vratit ćemo stranku slavonskim ljudima, pozivam sve članove HDSSB-a da nam se priključe”, tim se riječima, a nakon što je objavljeno da je nakon tajnog glasovanja kao jedini kandidat za funkciju predsjednika stranke dobio 296 glasova, Vladimir Šišljagić obratio izaslanicima 8. Izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a koji je održan u Osijeku. Za njegova zamjenika, također tajnim glasovanjem, a nakon što su izaslanici poništili odluku o njegovoj suspenziji, izabran je dr. Dinko Burić,
  Od 580 izaslanika, početku rada Izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a bilo je nazočno njih 304, a za kvorum je bilo potrebno 291 pa je skup, kako je rečeno, mogao donositi pravovaljane odluke.
  Podnoseći izvješće o radu stranke između dva sabora, Stjepan Krznarić, predsjednik Radnog predsjedništva Glavnog odbora, današnji je skup nazvao povijesnim jer je održan unatoč snažnim pritiscima, a podsjetio je da su loši izborni rezultati, ne preuzimanje odgovornosti i kompromitiranje stranke bili glavni razlozi nezadovoljstva većine članstva koje je tražilo sve glasnije demokratizaciju stranke.
  Vladimir Šiljagić u raspravi je kazao da je strmoglavi pad HDSSB-a počeo Glavaševim povratkom iz zatvora. Odgovorio je i na optužbe o puču pojasnivši da su puč napravili oni koji su suspendirali predsjednicu i potpredsjednika Glavnog odbora čime su ga, kako je rekao, eutanazirali. I on je govorio o pritiscima, ucjenama i prijtanjama odmazdom kojima su, kako je rekao, nezadovoljni članovi HDSSB-a bili izloženi. No, pozvao je na oprost kazavši da HDSSB mora biti jaka regionalna stranka koja će okupljati i donositi rješenja za nagomilane probleme, a ne radikalizaciju i fašizaciju.
  U izjavi medijima kazao je da Ministarstvo uprave tek nakon dostupnih dokumenata sa današnjeg Sabora može donijeti odluku o tome tko predstavlja HDSSB-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog