Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik Vinković: “O prometu će odlučivati struka, a ne politika”

  Tek tridesetak građana odazvalo se pozivu Mjesnog odbora Centar na sinoćnju tribinu na kojoj je bilo riječi o novoj regulaciji prometa u centru grada i sve većoj prometnoj gužvi koja je, kako je istaknuo predsjednik Mjesnog odbora Josip Tomičić, zamjetna posebno nakon zatvaranja Strossmayerova trga za promet.
  “Na tribini smo čuli glas građana kojima ne odgovara nova regulacija prometa nakon zatvaranja Botićeve i Gupčeve ulice, ne odgovara im ni najava promjene regulacije prometa , odnosno najavljeno otvaranje dvosmjernog prometa u Gajevoj i Palmotićevoj ulici kao i otvaranje Ulice kralja Tomislava “, pojasnio je Tomičić. Čuli su se i različiti prijedlozi poput otvaranja Ulice kralja Tomislava samo u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima, zatim da pored katedrale ipak ostane promet Gupčevom i Botićevom ulicom, jer, kako ističe Tomičić, ovakva situacija kakva je sada uzrok je velikim prometnim gužvama na najmanje sedam, osam kritičnih točaka; u Frankopanskoj, na kružnom toku ispred Male crkve, na križanju Ulice Franje Račkog i biskupa Ćolnića, u Ulici Zvečaj I i Zvečaj II…”, kazao je Tomičić izrazivši nadu da će Grad i struka iznaći neko rješenje koje će rasteretiti promet.
  Ukazano je i na druge probleme u prometu koji će, kako je najavljeno, biti dodatno opterećen početkom obnove Preradovićeve ulice.
  “Svjestan sam svih činjenica i ja to ne bih nazvao gužvama jer se promet, u odnosu na 2010. godinu, povećao 5 posto i to nije još uvijek alarmantno”, rekao je gradonačelnik pojasnivši da Strossmayerov trg ostaje zatvoren za promet.
  Za aktualno stanje kazao je da postoji nekoliko rješenja, no, to još uvijek nisu gužve koje se mogu desiti početkom radova u Preradovićevoj ulici ili početkom radova na aglomeraciji Đakovo, odnosno izgradnji prečistača i pripadajućih kolektora kada se očekuje djelomično ili potpuno privremeno zatvaranje određenih ulica za promet.
  S tim u vezi gradonačelnik Zoran Vinković najavio je da će se pri donošenju konačnog rješenja konzultirati struka i voditi računa o interesima građana.
  “Kao jedno od rješenja je i puštanje u promet Ulice kralja Tomislava u jednom smjeru, s pothodnikom između dviju škola, sa zaštitnom ogradama…, sa zonom 30, a vjerujem da i druge ulice imaju problem sa brzom vožnjom ….,” naglasio je gradonačelnik odgovarajući na pritužbe roditelja koji se protive otvaranju te ulice za promet.
  “U svakom slučaju politika neće biti ta koja će dati definitivno odgovor na ta pitanja, nego će to biti prometna struka, kao gradonačelnik ću uvažavati mišljenje većine građana, a prioritet je sigurnost djece i svih sudionika u prometu”, poručio je gradonačelnik Vinković sudionicima sinoćnje tribine.
  Opširnije o novoj regulaciji prometa bit će riječi u emisiji “Izravno” u ponedjeljak u 13:30.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog