Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskupijska zaklada pomaže siromašne učenike i studente

  U svečanoj dvorani biskupa Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice jučer je održana je dodjela odluka za stipendiranje korisnicima Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ – osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Na adresu Zaklade pristiglo je 97 zamolbi, a prema kriterijima Pravilnika sredstva su odobrena za 61 podnositelja, rekao je velečasni Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i upravitelj Zaklade. Desetomjesečnu stipendiju, čiji iznos se kreće od 300 do 600 kuna mjesečno, primat će 15 osnovnoškolaca, 30 srednjoškolaca i 16 studenata.
  „Novac koji je prikupila Zaklada prije svega je pomoć i želimo je shvatiti kao olakšanje vaših poteškoća, nikako kao konačno rješenje istih. Oni koji su nam omogućili sredstva su Nadbiskupija preko Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih ustanova, naši svećenici, vjernici i drugi dobročinitelji“, rekao je ravnatelj Tukara korisnicima i njihovim obiteljima.
  Nadbiskup u miru Marin Srakić podsjetio je da je Zaklada nastala prije nekoliko godina kada je umro profesor i svećenik Nikola Dogan koji je ostavio svoja novčana sredstva.
  „Često se pitamo što se najviše isplati, a ono što se sigurno najviše isplati je ulaganje u djecu, učenike, mlade. Ovo je ulaganje naše nadbiskupije u mlade naraštaje koji nisu samo budućnost, nego i naša stvarnost. Dao dragi Bog da uvijek bude dobročinitelja koji će priteći u pomoć, bilo kroz našu ili neku drugu zakladu“, zaključio je nadbiskup u miru te korisnicima podijelio odluke o stipendiji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog