Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Doček na korzu uz tamburaše

  Posljednji je dan 2016. godine. Osim u svatovskim dvoranama i restoranima, većina Đakovčana Novu godinu dočekat će u obiteljskom krugu, a mnogi mladi po kafićima.
  I ove godine doček se organizira i na đakovačkom korzu, a bit će u znaku tamburaške glazbe. Naime, program počinje u 22 sata, a nastupit će Tamburaški sastav Izvor, Slavonski dukati i Đerdani. U ponoć, već tradicionalno, slijedi šampanjac, čestitka gradonačelnika i vatromet.

  “Temeljem dosadašnjih iskustava opravdano je za očekivati kako će blagdansko raspoloženje i ove godine uzrokovati zlouporabu oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava, kao i nezakonite uporabe pirotehničkih sredstava, što može rezultirati materijalnom štetom na privatnim i javnim objektima, lakšim i težim ranjavanjem građana, ali i ugrožavanjem njihovih života. Stoga, prije samih novogodišnjih blagdana podsjećam na opasnosti zlouporabe oružja, eksplozivnih naprava i rasprskavajućih sredstava, koji su nažalost neizostavan dio pretprazničkog raspoloženja, te apeliram na roditelje, nastavnike i odgajatelje da utječu na djecu kako bi u što manjoj mjeri koristili pirotehnička sredstva. Na taj način u potpunosti će biti spriječena stradavanja i eventualne druge tragične posljedice”, stoji u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.

  Spomenimo i to kako će se i na ovogodišnje Silvestrovo u samostanskoj crkvi održati sada već tradicionalna sveta misa s početkom u 23 sata.

  Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić večeras će u katedrali s početkom u 18 sati predvoditi misu zahvalnicu. Sutra, 1. siječnja 2017. godine, na svetkovinu Marije Bogorodice, đakovačko-osječki nadbiskup će, u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem, u đakovačkoj prvostolnici predvoditi svečano misno slavlje u 10:30. Ostale mise su po nedjeljom rasporedu – 7:30, 9 i 18 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog