Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Završeno obilježavanje 50. obljetnice KUD-a Gorjanac

  Sinoćnjim koncertom osječkog Tamburšakog sastava “Pajo Kolarić” u Gorjanima završeno je obilježavanje 50. godišnjice djelovanja KUD-a Gorjanac.
  “Naše društvo je kroz 2016. godinu sa više kulturno-umjetničkih programa obilježio ovako veliku i važnu obljetnicu. Za spomenuti je kako smo uz Proljetni ophod Ljelja, upriličili još nekoliko kulturnih događanja kao što su promocija knjiga, likovna kolonija, izložbe slika te cjelovečernji koncert članova društva. 2016. Godina ostat će upamćena i po tome što je društvo nakon 50 godina „podstanarstva“ konačno dobilo svoj prostor te uselio u objekt starog seoskog Mlina, koji danas sa ponosom nosi naziv Kulturno-turistički centar „Lucija Karalić“, a koji se sastoji od oko 500 metara kvadratnih, u koji je do sada uloženo, zahvaljujući Ministarstvu turizma, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Županije Osječko-baranjske te općine Gorjani gotovo 1,4 milijuna kuna. Danas su Gorjani, zahvaljujući KUD-u „Gorjanac“ postavili vrlo visoke kriterije u kulturno-umjetničkom i amaterskom stvaranju. Svoje mjesto imaju u „UNESCO“-u odnosno svjetskoj organizaciji za očuvanje i promicanje ne materijalne kulturne baštine”, rekako je, između ostaloga, predsjednik Darko Kelava.
  U programu su nastupili i Ženska vokalna skupina “Šokadija”, solisti Inga Vrebac, Ljiljana Šutalo, Željko Ergotić, Željko Lončarić-Žec, a orkestorom je ravnao profesor Dragutin Stivaničević.
  U programu su nastupili i Mata Pavić i Ivan Balen, a publiku je svojom tamburicom oduševio Antun Nikolić – Tuca.
  Zaslužnima su uručene su zahvalnice i priznanja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog