Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vukovarski mural u Đakovu

  cam02941

  Oslikavanjem murala s motivima ratnog Vukovara grupa mladih Đakovčana na zanimljiv je način odlučila obilježiti 25. obljetnicu vukovarske tragedije.Uz odobrenje vlasnika, na zidu nekadašnje prodavaonice građevinskog materijala “Progres”, u Ulici Ivana Gorana Kovačića kod željezničkog kolodvora, inicirali su oslikavanje zida s prepoznatljivim simbolom vodotornja i likovima simbola obrane Vukovara – Blage Zadre, Dragana Peše Šilje iz Viškovaca, Marka Babića, također vukovarskog branitelja i francuskog dragovoljca Jean-Michel Nicoliera te sihove “Iz krvi i bola niknut će cvijeće i nikada narod zaboravit neće”.
  Cilj je, kako ističu, u Đakovu stvoriti mjesto na kojem bi Đakovčani mogli odati počast poginulim vukovarskim braniteljima. Mural su oslikali sami članovi grupe, odnosno već dokazani đakovački grafiter, a sredstva potrebna za materijal skupili su između sebe s tim da su višak novca odlučili donirati Udruzi Neven.
  Osim toga, u planu imaju oslikati još jedan mural koji će biti spomen obilježje đakovačkim dragovoljcima koji su branili Vukovar.

  cam02925cam02934

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog