Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Što mislite o adventu?

  Došašće ili advent je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića, rođenja Isusa Krista. U zapadnom kršćanstvu, došašće počinje četiri nedjelje prije Božića, a najranije može početi, kao što je slučaj ove godine, 27. studenog. Završava na Badnjak. U Rimokatoličkoj Crkvi, u došašću, prevladava ljubičasta boja u liturgiji..
  U došašću se izrađuje i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće, koje simboliziraju četiri nedjelje u došašću. U subotu, večer uoči prve nedjelje došašća na adventskom vijencu postavljenom na kružnom toku ispred crkve Svih svetih bit će upaljena prva svijeća koju će upaliti vrtićka djeca zajedno s gradonačelnikom. Svake sljedeće subote svijeće će redom paliti osnovnoškolci, srednjoškolci i na koncu župa Svih svetih.
  U ovom vremenu prevladavaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja. Budnost je otvorenost očiju i srca, duboka svjesnost i nutarnje sabranje. Kršćani u došašću bdiju, da prepoznaju Boga, koji dolazi. No, je li to zaista tako? Mnogi ističu kako su zbog pretjeranog „kićenja“ i zapadnjačkog konzumerizma izgubili čar te ključnu ideju adventa i Božića. Ovotjedno pitanje naše Web ankete je:

  [socialpoll id=”2402999″]

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog