Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prvog prosinca Goran Milić drži predavanje u Đakovu

  Goran Milić, kultni putopisni novinar i nekadašnji urednika HRT Dnevnika, koji danas radi u Sarajevu kao direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans, u četvrtak, 1. prosinca 2016., u prostorijama DVD-a Đakovo, Splitska 12, s početkom u 12 sati održat će tribinu pod nazivom „Uspjeh je biti prvi i različit“. Organizatori su Ekonomska škola Braća Radić i časopis Poduzetnik, a partner u projektu je đakovački Centar za razvoj i prosperitet. Ova tribina je dio edukativno-kreativnog projekta BB, „Biti bolji – Be better“, koji je usmjeren na mlade i poduzetništvo. Pokrovitelji ovog iznimnoga događaja za đakovačke srednjoškolce, ali i za širu javnost, su Grad Đakovo i Radio Đakovo.

  Milić će iz svog bogatog životnog i poslovnog iskustva ispričati iskustva drugih ljudi te dati odgovore na pitanja: „Može li se radom, normalnim pristupom, znanjem, ozbiljnošću i poštenjem uspjeti u našoj zemlji? Kako funkcioniraju mali poduzetnici u svijetu, imaju li podršku lokalne uprave, rade li oni za njih ili obrnuto? Što bismo mi trebali učiniti da postanemo uspješni poduzetnici?“
  Goran Milić rođen je 24. siječnja 1946. u Zagrebu, a karijeru je započeo kao novinar na Televiziji Beograd, tj. na Radioteleviziji Beograd 1970. godine. Za tu kuću bio je i dopisnik iz New Yorka od 1980. do 1985. godine, a zatim i profesor novinarstva na Beogradskom sveučilištu od 1985. do 1988. godine. 1987. godine bio je predsjednik komisije za informiranje Univerzijade u Zagrebu. 1989. godine bio je glasnogovornik sastanka na vrhu Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu. Od 29. listopada 1990. pa sve do 11. svibnja 1992. radio je kao urednik i voditelj televizijskog dnevnikaYutel. Odmah nakon obustave rada ove emisije 1992. godine, Milić postaje direktor novinskog centra ratne vlade BiH, te nakon toga i glasnogovornik olimpijske delegacije BiH u Barceloni.
  Od 1997. godine radi na Hrvatskoj radioteleviziji, gdje je od 2002. bio urednik i voditelj emisije Brisani prostor, a od 2004. urednik i voditelj nedjeljnog izdanja informativne emisije Dnevnik.
  U nekoliko zadnjih godina proslavio se putopisima informativnog karaktera poput “Idemo u Ameriku”, “A sad u Europu!” i “Idemo na Sjever” kojima je privukao pažnju hrvatske javnosti navodeći u njima nekolicinu već otprije poznatih informacija s nekim neobičnostima u kulturi ponašanja u tim dijelovima svijeta u odnosu na Hrvatsku.
  Od 2011. godine direktor je vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans, a i tamo je napravio niz zanimljivih putopisnih serijala pod nazivom „Alkemija Balkana“, u kojima je prikazao zanimljive priče iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.
  Milić je poznat i po tome što govori niz stranih jezika: engleski, francuski, španjolski i talijanski.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog