Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slučaj “Đakovština” – različite presude o istoj stvari

  Općinski sud u Đakovu donio je nepravomoćnu sudsku presudu kojom je bivša djelatnica, odnosno dioničarka Đakovštine d.d. dobila naknadu štete za svoje dionice te propale tvrtke. Riječ je o privatnoj tužbi protiv Republike Hrvatske koja bi, kako ističe odvjetnik Ivan Matić, mogla biti dobar znak i ostalim dioničarima.
  “Presuda Općinskog suda u Đakovu samo potvrđuje ono što smo tvrdili cijelo vrijeme otkako su počeli ovi sporovi protiv Republike Hrvatske po pitanju dionica, dakle, da smo mi u pravu i da su dioničari Đakovštine oštećeni jer Repulika Hrvatska nije dala ponudu za preuzimanje društva”, pojašnjava odvjetnik Matić.
  Podsjeća, međutim, da je Visoki trgovački sud nedavno odbio tužbu Udruge Đakovština – radnici dioničari iako se radi o istoj pravnoj stvari pa, kako kaže, slijedi nastavak pravne bitke.
  “Pravna bitka se nastavlja budući je ovo nepravomoćna presuda, očekujemo žalbu Državnog odvjetništva, kao i odluku Vrhovnog suda povodom naše Revizije koju smo izjavili putem Udruge i očekujemo da će u konačnici pravda biti zadovoljena”, zaključuje odvjetnik Matić.
  radomir-blazevic Nastavak pravne bitke najavljuje i Radomir Blažević, predsjednik Udruge Đakovština – radnici i dioničari, koji ističe da se u ovome trenutku vodi nekoliko sudskih sporova dioničara Đakovštine, a i jedan strani investicijski fond također je pokrenuo postupak.
  “Bit će ubuduće vrlo zanimljivo pratiti što će se događati vezano za ovaj slučaj za koji su donesene različite presude za istu stvar”, ističe Blažević.
  Navodi da su se dioničari obratili i EU zastupnicima koji su konzultirali međunarodne pravne stručnjake, a prošle godine pokrenuli su i inicijativu kroz Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za postizanje izvan sudske nagodbe.
  “Mi bi bili najsretniji da se postigne nagodba, da nam se isplati dio naših potraživanja i da se taj sudski spor što prije riješi jer u budućnosti RH, odnosno proračun i Vlada mogu samo očekivati da će ti troškovi još rasti”, kaže Blažević dodajući da su ukupna potraživanja 471 radnika-dioničara, odnosno Udruge Đakovština, zajedno s kamatama, veća od 150 milijuna kuna.
  “Mi bi pristali i na puno manji iznos kada bi Vlada RH donijela odluku o izvansudskoj nagodbi, jer bez toga ne možemo. Dakle, pristali bi i na puno manji iznos samo da se taj slučaj što prije riješi i zatvori”, zaključuje Blažević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog