Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nevistić: “Potrošač mora biti obaviješten o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda”

  “I pored u posljednje vrijeme učestalih informacija o povlačenju određenih proizvoda s trgovačkih polica, građani Hrvatske u visokom postotku kupuju i konzumiraju zdravu hranu”, konstatirao je, gostujući u jučerašnjoj emisiji Izravno, magistar Ante Nevistić, direktor i vlasnik tvrtke Inspecto, koja se bavi kontrolom hrane.
  “Mislim da je sustav sada definitivno profunkcionirao i da potrošač mora biti obaviješten o svim problemima po pitanju zdravstvene ispravnosti i da on to mora znati i da na osnovu toga može sam procijeniti koje će proizvode kupovati i koji će mu biti prioritet u njegovoj ishrani”, pojašnjava Nevistić upozoravajući potrošače da pri tome trebaju posvetiti pozornost svježini proizvoda, trajnosti, izgledu, i u konačnici sljedivosti od polja do stola, odnosno što kraćem razdoblju od klanja do stavljanja na policu i konzumiranja.
  U dosadašnjem sustavu bilo je podosta propusta u kontroli hrane iz uvoza, smatra Nevistić.
  “Ne želimo reći za uvozne proizvode da su loši, ali da ih treba podvrgnuti detaljnoj analizi – da. Sigurno da se nekakve havarije ili nekakve salmoneloze mogu javiti i kod domaćih proizvođača , ali mislim da su oni u manjoj mjeri. Teško je bilo kome sugerirati, ali svatko prema svojoj savjesti i prema informacijama koje su nam plasirane, ali sigurno da treba kupovati od pouzdanih proizvođača, najbližih u koje imate povjerenje, odnosno treba kupovati hrvatsko”, zaključuje Nevistić.
  Tvrtka Inspecto bavi se kontrolom poljoprivrednih proizvoda već dvadesetak godina, zapošljava sedamdesetak djelatnika, a dovršetkom investicije, odnosno izgradnjom novog laboratorija u Osijeku postat će vodeća tvrtka iz te djelatnosti na širem području regije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog