Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • LAG-u Strossmayer 6,6 mil. kuna za 73 projekta

  Lokalnoj akcijskoj grupi Strossmayer, koju čini osam jedinica lokalne samouprave s pedeset naselja s područja Đakovštine te više desetaka gospodarskih subjekata i udruga civilnog društva, odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju dodijeljeno je 6,6 milijuna kuna za provedbu lokalne razvojne strategije do 2020. godine.
  Bio je to povod za današnju konferenciju za novinare čelništva LAG-a, a nazočni su bili i čelnici općina- članica LAG-a i Grada Đakova čiji gradonačelnik je kazao da je to najbolji odgovor svima onima koji su opstruirali početak rada ove Lokalne akcijske grupe.
  “To su sredstva koja dolaze iz europskih fondova, a cilj ove Lokalne akcijske grupe je jačanje upravljanja na lokalnoj razini, izrada lokalne razvojne strategije, stvaranje lokalnih partnerstva i projekata koji će podići standard života u Đakovštini”, pojasnio je gradonačelnik Zoran Vinković.
  U sklopu razvojne strategije LAG-a Strossmayer, koji okuplja 76 članova, bit će realizirano 73 projekta, istaknula je predsjednica Božana Rogalo.
  Načelnik Općine Semeljci Grgo Lončarević istaknuo je zadovoljstvo što je LAG Strossmayer konačno došao do financijskih sredstava za projekte na području Đakovštine naglasivši, međutim, da ne zamjera onima koji nisu imali strpljenja i nisu vjerovali u uspjeh ovoga LAG-a.
  Na novinarski upito opstrukciji početka rada LAG-a Strossmayer đakovački gradonačelnik nije želio konkretno odgovoriti.
  “Odgovorno tvrdim da sredstva i sam upis LAG-a nije bio moguć isključivo iz političkih razloga, a oni koji su htjeli najviše poentirati skupljanjem sitnih političkih bodova ti su najviše i opstruirali upravo u nadležnom ministarstvu.. Konkretnije…. neću uništiti današnji dobar dan spominjanjem nekih imena, političkih opcija koji su tada opstruirali cjelokupni projekt…”, kazao je Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog