Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Zakašnjela zabrinutost HNS-a”

  Zamjerivši đakovačkom HNS-u korištenje djece u političke svrhe, posebno spominjanje nedavne nesreće, gradonačelnik Zoran Vinković odgovorio je na jučerašnje prozivke o odgovornosti za stanje u drugom dijelu Ulice Otona Ivekovića. Zabrinutost HNS-a, a posebno njihove prijedloge gradonačelnik smatra zakašnjelim jer je Grad, kako je kazao, već obavio niz predradnji. Pojasnio je da Grad nije izdavao niti je mogao utjecati na izdavanje građevinske dozvole za dvije zgrade koje su tamo izgrađene, a podsjetio je da je upravo zbog toga i cijena tih stanova bila daleko povoljnija od cijene u onim dijelovima grada gdje je izrađena sva infrastruktura.
  zv-odgovor Kanalizacija, rasvjeta i ostala komunalna infrastruktura u tom dijelu bit će moguća tek kada se riješe imovinsko-pravni odnosi, kazao je gradonačelnik Vinković.
  “Grad je krenuo u rješavanje imovinsko-pranvih odnosa i već otkupio zemljište od četiri vlasnika za novi ulaz u groblje, pješačku stazu i javnu rasvjetu, ali i dalje ostaje neriješeno pitanje pet vlasnika zemljišta s kojima je održano nekoliko sastanaka”, pojasnio je gradonačelnik potkrepljujući to i zapisnicima s tih sastanaka.
  O svima aktivnostima predstavnici HNS-a mogli su se bolje informirati kao i članovi Vijeća Mjesnog odbora koji, kako je kazao gradonačelnik, ne kontaktiraju međusobno.
  cam02789 Za nedostatak telefonskog priključka gradonačelnik je uputio na same stanare, ali i investitora tih zgrada te naglasio da su za sve komunalne probleme u tom dijelu Ulice Otona Ivekovića još od ranije predviđena sredstva u gradskom proračunu i stoga, kako kaže, nije potrebno da HNS urgira za njihovu prioritetnost. Najavio je i novu regulaciju prometa u tom dijelu grada, odnosno mogućnost otvaranja oba smjera prometa u Gajevoj i Palmotićevoj ulici, a za spoj Ivekovićeve i Ulice biskupa Mandića kazao je da je za sada nemoguće bilo što promijeniti “s obzirom da vlasnici zemljišta ne dozvoljavaju prolazak kroz njihove vrtove”. Stoga, kaže gradonačelnik, i taj dio ulice će biti jednosmjeran jer se u tom uskom prolazu ne može prolaziti”. Apelirao je još jednom na vlasnike da prihvate ponudu grada.
  Grad je svjestan problema i u ostalim naseljima stoga se i radi na projektima koji će poboljšati javnu rasvjetu, ali i drugu komunalnu infrastrukturu, zaključio je gradonačelnik Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog