Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Vinković: “Most svojim jamstvima prodaje maglu”

    “Most sa svojim jamstvima koja će se uskoro naći po hitnom postupku u saborskoj proceduri u obliku zakonskih prijedloga prodaje maglu,” konstatirao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković, a najavljeni prijedlog smanjenja sredstava namijenjenih za plaće uposlenih u jedinicama lokalne samouprave na 15 posto udjela u proračunu, koji će najviše pogoditi manje i nerazvijene općine, nazvao je demagogijom.
    “Demagoška je priča da će se kroz smanjenje tih brutto plaća osigurati jedinicama lokalne samouprave veća sredstva za projekte koji će biti usmjereni prema Europskoj uniji, to je potpuna demagogija”, kaže Vinković ističući da Grad Đakovo neće biti izravno pogođen tim prijedlogom jer je udio za plaće za 34 uposlenih 12,98 posto.
    U svim tim jamstvima koje je Most predložio, a iz kojih će proisteći zakonski prijedlozi, nema nikakvih strukturnih reformi niti decentralizacije, tvrdi đakovački gradonačelnik upozoravajući da se ti prijedlozi odnose i na sve druge korisnike prorčuna, a ne samo na uposlene u gradskoj upravi.
    Zašto Most nije predložio da se dio PDV-a, ili dio prihoda od drugih poreza usmjeri u lokalnu i regionalnu samoupravu, pita đakovački gradonačelnik konstatiravši da je Hrvatska jedna od najcentraliziranijih država.
    “Ovo je prodavanje magle pred lokalne izbore, ovdje nema pomoći zaposlenicima i ovdje se ne osiguravaju sredstva za europske projekte”, tvrdi Vinković pojašnajvajući da 97 posto svih poreznih prihoda ide u državnu blagajnu, a samo 3 posto jedinicama lokalne i regionalne samouprave.
    Jedinicama lokalne samouprave, zaključuje Vinković, treba omogućiti barem 20 do 40 posto udjela u poreznom sustavu.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog