Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Općini Semeljci priznanje za dostignuća u zaštiti okoliša

  Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović uručio je jučer nagrade i priznanja za dostignuća u zaštiti okoliša u 2016. godini predstavnicima jedinica lokalne samouprave, udruga, poslovnog sektora te pojedincima iz odgojno-obrazovnih institucija.
  Dobitnici nagrada i priznanja izabrani su, kako se navodi u priopćenju, na javnom natječaju Ministarstva zaštite okoliša i prirode na koji su se mogli prijavljivati projekti iz područja zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, energetske učinkovitosti i promicanja održivog razvoja.
  Na natječaj Ministarstva ukupno je pristiglo 45 prijava u svim kategorijama, a sedmeročlano povjerenstvo iz reda stručnjaka iz pojedinih područja zaštite okoliša razmotrilo je pristigle prijedloge te je donijelo odluku o dodjeli priznanja i nagrada.
  Među dobitnicima je i Općina Semeljci kojoj je priznanje uručeno, kako pojašnjava načelnik Grgo Lončarević, za sve ono što je u posljednjih nekoliko godina učinjeno u zaštiti okoliša.
  “Samo u posljednje dvije godine Općina je sanirala prvo odlagalište komunalnog otpada u Semeljcima u stopostotnom iznosu sredstvima EU fondova, sanirano je i drugo odlagalište u Koritni koje se sada koristi i izgrađena je nova kaseta s reciklažnim dvorištem, svim domaćinstvima su podijeljene četiri kante tako da se na kućnom pragu razvrstava otpad, a svih ostalih 24 vrste otpada se razvrstava u reciklažnom dvorištu i taj otpad šaljemo, prodajemo, odnosno odvozimo prerađivačima”, pojašnjava načelnik Lončarević razloge zbog kojih je Općina dobila priznanje Ministarstva zaštite okoliša.
  ‘Kako bismo omogućili održivi razvoj bitan je angažman cijelog društva, svakog pojedinca, institucije, udruge ili poduzetnika koji će se u svom djelovanju odgovorno odnositi prema okolišu. Ovdje bih posebno istaknuo važnost djelatnika koji rade u obrazovnom sustavu i njihovom potencijalu u promicanju vrijednosti zaštite okoliša i obrazovanju za održivi razvoj. Stoga smo ove godine kroz javni poziv pokušali prepoznati najbolje u kategoriji poslovnog sektora, jedinica regionalne i lokalne samouprave, civilnog sektora i među djelatnicima u odgojno-obrazovnim institucijama. Odabrani su najbolji za 2016. godinu te se nadamo da će i drugi u Hrvatskoj biti nadahnuti ovim primjerima’ – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog