Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prije 25 godina Sabor je donio povijesnu odluku

  Danas se obilježava Dan neovisnosti. Prije 25 godina Sabor je donio povijesnu odluku o prekidu svih državnopravnih veza s Jugoslavijom. Dan ranije raketirani su Banski dvori pa je Sabor zasjedao u podrumu INA-ine zgrade u Šubićevoj ulici u Zagrebu.
  Istekom, s međunarodnom zajednicom dogovorenog tromjesečnog moratorija na referendumsku volju hrvatskog naroda za neovisnošću, stvoreni su uvjeti za povijesnu odluku hrvatskoga Sabora.
  Tim povodom delegacija Grada jučer je položila vijenac kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca. Uz predstavnike Grada, komemoraciji su bili nazočni i predstavnici Hrvatske vojske, policije i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

  „Danas, 25 godina poslije ove povijesne odluke želim da ponosno i radosno proslavimo svoj nacionalni blagdan, da istaknemo hrvatske zastave i da se sjetimo svih onih koji su izgubili živote u Domovinskom ratu i bez kojih naša država Hrvatska ne bi postojala. Na taj način izražavamo naše poštovanje svima koji su patili, borili se i žrtvovali za slobodu, samostalnost i demokraciju. Zahvaljujući njima, danas smo u prilici živjeti u svojoj zemlji, slobodnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj“ – stoji u priopćenju gradonačelnika Vinkovića povodom današnjeg dana, a kratkim priopćenjem za medije oglasila se i gradska organizacija SDP–a koja „svim građankama i građanima Đakova i Republike Hrvatske čestita Dan neovisnosti.“

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog