Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • OŠ Budrovci u Projektu poduzetničkog učenja

  Tijekom protekle dvije godine Osnovna škola Budrovci sudjelovala je u Projektu poduzetničkog učenja kojeg je inicirao Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe iz Zagreba ( SEECEL). U tom su razdoblju, kako doznajemo od profesroa Igora Barišića, učenici, učitelji i ostali djelatnici škole organizirali i proveli niz aktivnosti koje su za zajednički cilj imale razvoj poduzetnosti i poduzetničkog načina razmišljanja te promjenu negativnog stava prema poduzetništvu koji kod nas često prevladava. Na taj način razvijali su poduzetničke kompetencije kod učenika, ali i kod učitelja i stručnih suradnika.
  Provedene aktivnosti činile su nastavni proces zanimljivijim i bližim stvarnom životu i tržištu rada na kojem će se za koju godinu naći učenici.
  Višegodišnje pilotiranje Projekta poduzetničkog učenja svoju završnu aktivnost imalo je u vidu konferencije, odnosno Poduzetničkog kampa koji je organiziran u Solarisu kraj Šibenika od 17. do 19. listopada. U projekt je uključeno oko 130 odgojno-obrazovnih ustanova iz osam država, a Osnovna škola Budrovci jedna je od četiri škole iz Republike Hrvatske koja je sudjelovala u projektu, a, iako najmanja po broju učenika i djelatnika, njezin doprinos je ostao zamijećen, ističu u školi.
  Cilj Poduzetničkog kampa bio je predstaviti rezultate projektnog ciklusa, aktivnosti koje su uključene ustanove provodile, razmijeniti iskustva tijekom pilotiranja Projekta, ostvariti kontakte s odgojno-obrazovnim i drugim ustanovama iz država sudionica, upoznati kolege i steći nove prijatelje, ali i dobiti inspiraciju i poticaj za daljnje aktivnosti kojima ćemo poticati poduzetnost.

  Foto: I. B.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog