Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zavod HAZU u Đakovu

  U utorak 25. listopada u 12.30 sati u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11, održat će se svečanost potpisivanja Ugovora o osnivanju i radu Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Đakovu. Ugovor će potpisati predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić, đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.
  Sjedište Zavoda bit će u zgradi Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu, a cilj djelovanja bit će promicanje znanstvene djelatnosti i umjetničkog stvaralaštva u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji te županijama i gradovima osnivačima. Znanstvena i stručna istraživanja naročito će se odnositi na područja teologije, crkvene povijesti i aktualnih društvenih pitanja.
  Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Đakovu bit će peta znanstvenoistraživačka jedinica Hrvatske akademije na području Slavonije. Njegovim osnutkom Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti odužuje se svom utemeljitelju, đakovačkom i srijemskom biskupu Josipu Jurju Strossmayeru.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog