Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otkrivena spomen ploča Željku Trbari – prvoj žrtvi borbi za oslobađanje vojarni

  U vojarni 3. Gardijske brigade Kune u Dračicama otkrivena je spomen ploča našem sugrađaninu Željku Trbari, prvom hrvatskom branitelju poginulom u oslobađanju vojnih objekata u gradu.
  Uz brojne uzvanike i goste, svečanosti otkrivanja spomen ploče bili su nazočni i roditelji.
  “Kao majka mogu reći da mi je srce tužno kao i prvog dana kada sam čula da je poginuo, a s druge strane sam zahvalna svima koji su sudjelovali u postavljanju spomen ploče i da nakon 25 godina nije zaboravljen. Svima zahvaljujem na ovoj velikoj gesti, ovo je za nas nešto veliko… jer to pokazuje da nije uzalud poginuo…, to nam je veliko hvala….”, za naš je radio izjavila majka poginulog Željka Trbare.
  zastava Postavljanje spomen ploče svom suborcu inicirale su njegove kolege iz Udruge veterana 3. Gardijske brigade Kune, istakao je predsjednik Damir Kovačević posebno naglasivši da mladi Đakovčani moraju znati što se dogodilo u Domovinskom ratu, tko je sudjelovao u oslobađanju vojnih objekata, moraju znati za prvu žrtvu tih borbi kako bi nastavili čuvati te vrijednosti i spomen na sve one koji su položili svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.
  uzvanici “Željkova žrtva, kao i žrtve svih poginulih u Domovinskom ratu ne smiju nikad biti zaboravljene, a Domovinski rat je svetinja i temelj hrvatske države”, kazao je gradonačelnik Zoran Vinković.
  Na skupu je govorio i zapovjednik vojarne i oklopne bojne Kune pukovnik Valentin Skrozo te ministar branitelja Tomo Medved koji je kazao da je svojim primjerom Željko Trbara, kao i svih ostalih 364 pripadnika te postrojbe, pokazao kako se u teškim trenucima treba žrtvovati za domovinu. Ministar branitelja pozvao je na zajedništvo te upozorio da odnos prema članovima obitelji poginulih branitelja ne bude prigodničarski.
  Ministar Medved upozorio je i na, kako je rekao, “mnoge pokušaje zatiranja povijesnih činjenica i pokušaja revizije novije hrvatske povijesti”.
  Nakon otkrivanja spomen ploče, predaje zastave roditeljima poginulog Željka Trbare te polaganja vijenaca održana je i misa zadušnica u kapelici svetog Sebastijana.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog