Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nastavnica povijesti Zrinka Racić sudjelovala na usavršavanju u Pragu

  Zrinka Racić, nastavnica povijesti u OŠ “I.B. Mažuranić” iz Strizivojne, sudjelovala je na eTwinning seminaru u Pragu pod nazivom: „UsingeTwinning iz KA2 School – To – SchoolPartnerships“ u vremenu od 1. do 3. rujna 2016.
  U trodnevnom programu sudionici su imali priliku sudjelovati na interaktivnim radionicama: Kako koristiti eTwinning u Erasmus+ projektima, Traženje partnera i planiranje projekata, korištenje TwinSpace-a, eTwinnig Live, korištenje on-line alata, a na seminaru je sudjelovalo 62 odgojno-obrazovnih djelatnika iz 16 zemalja (Češka, Bugarska, Portugal, Španjolska, Švedska, Poljska, Slovačka, Danska, Finska, Island, Hrvatska, Slovenija, Litva, Francuska, Austrija i Estonija).
  Zadatak sudionika bio je pronaći partnere za suradnju i registrirati projekte. Aktivnosti su bile financirane u okviru programa Erasmus+ eTwinning od strane Europske unije preko Agencije za mobilnost i programe EU. Iz Hrvatske su 4 sudionice dobile mogućnost sudjelovanja u seminaru, a jedna od njih je i naša Đakovčanka Zrinka Racić. Nastavnici Racić ovo nije prvi puta da je dobila stipendiju Agencije za mobilnost i programe EU te je i ranije uključivala učenike svoje škole u međunarodne projekte.
  Racić je ovaj seminar iskoristila kako bi što više saznala o mogućnostima vođenja i financiranja projekata te je dogovorila suradnju i projekt s kolegama iz Danske, Češke, Slovačke i Bugarske. Nastavnica Racić je s kolegom iz Danske koordinator i nositelj projekta te je projekt dobio odobrenje nacionalne agencije.
  U projekt će se uključiti i učenici te će se putem eTwinning portala upoznati s vršnjacima iz drugih država.
  Osim dogovorenih projekata, važno je istaknuti i brojna poznanstva i razmjenu ideja s kolegama iz 16 država. Naravno, osim radnog dijela, svi su sudionici imali priliku i vidjeti neke od znamenitost Praga.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog