Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Koncert Krešimira Starčevića

  Veliki broj Đakovčana – ljubitelja klasične glazbe popratio je sinoćnji klavirski koncert Krešimira Starčevića u dvorani Florentini Milosrdnih sestara svetog Križa. Na programu je bio Beethoven, Bersa, Busoni i Chopin.
  svi-izvodjaci Kao gošća, s kompozicijom Franza Liszta, prvi put se đakovačkoj publici predstavila Petra Kukavica, klavir, a nastupila je i Đakovčanka Zrinka Posavec, mezzosopran, koja je, uz klavirsku pratnju Krešimira Starčevića, izvela Biblijske i Ciganske pjesme Antonina Dvoržaka.
  kresimir-i-zrinka-koncert “Meni je uvijek iznova zadovoljstvo nastupati pred đakovačkom publikom, a ovo je četvrta godina za redom kako oko blagdana Uzvišenja svetog Križa nastupm, a uvijek nastojim da program bude zanimljiviji, odnosno da uz mene bude i nekoliko gostiju. Ove godine sam pozvao dragu kolegicu Zrinku i s njom sam izveo Dvoržakove pjesme “, prokometnirao je svoj koncert Krešimir Starčević.
  Komentirajući đakovačke uvjete za koncert klasične glazbe Starčević se pohvalno izrazio o akustici dvorane Florentini, ali je i dodao kako bi tom prostoru pristajao kvalitetniji koncertni klavir koji Đakovo, nažalost, nema. Stoga je, kao i Zrinka Posavec, izrazio spremnost nastupiti u eventualnoj akciji prikupljanja sredstava za đakovački koncertni klavir.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog