Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Maestro Kelić predavanjem o Mozartu otvorio “Đakovo na kraju ljeta”

  Zanimljivim predavanjem o klasičnoj glazbi, odnosno o Mozartu i operi, koje je održao dirigent Davor Kelić, otvorena je ovogodišnja kulturna manifestacija “Đakovo na kraju ljeta” čiji organizator je PPN.
  Tom manifestacijom, kako je rekla Ivanka Raguž, već četvrtu godinu nastoji se obogatiti kulturni život u gradu.
  Dio programa te manifestacije je i večerašnja predstava “Grga Čvarak” u izvedbi Scene Gorica koja počinje u 18,30 u Hrvatskom domu.
  Krajem rujna predviđeno je predstavljanje zbirke priča Ive Hlavač “Svi smo dobro”, a na kraju listopada svoj Dnevnika s Kosova predstavit će Lukrecija Lara Vrnoga.
  djakovo-na-kraju-ljeta Iako malobrojna, sinoćnja publika u Hrvatskom domu sa zanimanjem je popratila predavanje mladog i ambicioznog dirigenta Davora Kelića iz Forkuševaca.
  “Hvala Bogu što nam je dao jednog takvog kompozitora poput Mozarta da možemo uživati u njegovoj veličini, a ono što je najfascinantnije od svega toga je činjenica da postoje razni kompozitori koji su na razne načine doprinijeli kulturi, a ono što je meni osobno najfascinantnije je Mozartov način koji je najjednostavniji, a najpristupačniji i najgenijalniji”, sublimirao je svoj stav o Mozartu maestro Kelić koji bi uskoro trebao diplomirati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i nastaviti s karijerom koja je već dosad uključivala brojne pozive i suradnju s poznatim hrvatskim orkestrima.
  “Sad već imam nekakve planove, za desetak dana suradnju sa Zagrebačkim solistima, držao sam seminar, bio sam profesor dirigiranja i Gudačkog orkestra u Samoboru, planira se suradnja s osječkim HNK, a ambicije su mi završiti studij, vidjeti što znači život i rad i skupiti novu motivaciju i nakon godinu dana otići na usavršavanje, naravno u inozemstvo”, pojasnio je u izjavi za naš radio maestro iz Forkuševaca.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog