Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Radionica robotike privukla i mlade Đakovčane

  U prostorijama C:E:T platforme iz Đakova jučer je Institut za razvoj i inovativnost mladih održao radionicu robotike i osnova programiranja za učenike viših razreda Osnovne škole pod nazivom „Croatian Makers u pokretu – STEM automobili“, a u sklopu većeg projekta pod nazivom Croatian Makers liga koji se provodi tokom cijele godine. U njega je već uključeno nekoliko knjižnica s područja Hrvatske, a već dosad je donirano 1200 robota u preko 220 ustanova i škola. Osnovna znanja o robotima i programiranju tobota mladima je prenio Vlado Lendvaj, ambasador Instituta.
  “Kao glavnu platformu za razvoj mladih Institut za razvoj i inovativnost mladih vidi robotiku i automatiku, koji su postali vrlo dostupni jer su se tehnološke i financijske ulazne barijere izrazito smanjile, a taktilnost, izazovnost i brzina rezultata ih čine izuzetno atraktivnima kao didaktički alat.
  Robotika i automatika su idealni alati i za ulazak u svijet programiranja (‘coding’) i općenito STEM zanimanja u kojima je hrvatsko školstvo izrazito deficitarno. Međutim, glavni doprinos društvu Institut vidi u mijenjanju mentalnog sklopa, prebacivanjem fokusa s prošlosti na sadašnjost i budućnost.
  Budući da suvremeni izazovi zahtijevaju znanje vezano uz programiranje i robotiku C:E:T platforma se vrlo rado odazvala pozivu da ugosti predstavnike Instituta, a sudionici, odnosno učenici radionice pokazali su veliku zainteresiranost za nastavak radionica robotike pa iz C.E.T platforme najavljuju da će aplicirati za sudjelovanje i u narednoj sezoni Croatian Makers lige kako bi se što više učenika osnovnoškolskog uzrasta uključilo u radionice programiranja i robotike”, ističe predsjednik C.E.T platforme Tomislav Bogdan.

  Foto: CET platforma

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog