Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obnova križa kod Male crkve

  Prije tri dana počela je obnova raspela kod crkve Svih svetih. Obnova će trajati dva mjeseca, a predviđen je cjelovit restauratorski zahvat na postolju i križu jer je, kako ističe župnik Tomislav Ćorluka, u lošem stanju i zrelo je za obnovu.
  “Kada se obnavljala mala crkva Svih svetih prije dvadesetak godina raspelo je prevučeno slojem vapna radi zaštite od propadanja i to je izgledalo lijepo u početku. Međutim, evo kako vrijeme odmiče, trebalo je sačuvati taj križ koji je star preko sto godina. Ovih dana tražio sam fotografije i pronašao sam da je upravo u ovo vrijeme 1980. godine netko razbio noge, odnosno oštetio taj križ. Policija nije pronašla nepoznatog počinitelja”, podsjeća župnik Ćorluka.
  O tom raspelu, kako kaže župnik, nema puno podataka.
  “Istražujem još druge podatke, a javila se jedna osoba koja bi jednim dijelom sponzorirala obnovu tog križa i, evo, stupili smo u kontakt s Konzervatorskim zavodom u Osijeku koji je dao uvjete obnove, a radove izvodi tvrtka Oslik iz Čepina. Prije tri dana počeli su skidati taj stari sloj i kada to obave nastojat će se obnoviti i sačuvati od daljnjeg propadanja, da se sanira i popune oni dijelovi koji nedostaju, da križ lijepo izgleda i zasja u punom sjaju kao nekada, prije više od sto godina”, najavljuje župnik Ćorluka.
  Vrijednost radova je oko 30.000 kuna.

  corluka tomislav, zupnik

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog