Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Srednja strukovna škola, Gimnazija, Ćolnićeva i semeljačka škola među 150 odabranih iz cijele Hrvatske

  U prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet jučer (15. srpnja 2016. godine) je održano svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“. Ukupna vrijednost ugovora iznosi više od 227 milijuna kuna (227.870.763,02 kuna), od čega se 85% financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15% predstavlja nacionalno sufinanciranje. Sredstva su namijenjena osiguranju IKT infrastrukture i opreme za škole te pružanju raznorodnih e-usluga pomoću kojih će se nastavni, poslovni i administrativni procesi u školama učiniti efikasnijim i transparentnijim.
  Ugovor su potpisali ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić,ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unijeTomislav Petric i ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže- CARNet Zvonimir Stanić.
  Među pedeset odabranih srednjih škola čak su dvije iz Đakova – Srednja strukovna škola Antuna Horvata i Gimnazija Antuna Gustava Matoša. Među 100 osnovnih škola koje su odabrane jedna je iz Đakova – Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića, a uključena je i semeljačka Osnovna škola Josipa Kozarca. Treba istaknuti kako se na natječaj prijavilo čak 750 škola, čime je uspjeh đakovačkih škola još značajniji. Od predviđenih 227 milijuna kuna tako će se značajan dio ove investicije sliti u Đakovštinu i Đakovo, đakovačko školstvo će dobiti izniman infrastrukturni zamah, ali će doživjeti i značajnu edukaciju nastavnika i osoblja škola koji bi trebali postati osposobljeni za „digitalno zrele škole“, među prvima u Hrvatskoj pa i u ovom dijelu Europe.
  Pilot projekt e-Škole u trajanju od 2015. – 2018. godine dio je šireg programa „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u stvaranju digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“ koji se provodi u razdoblju od 2015. – 2022. godine. Riječ je o projektu kroz koji će se školama omogućiti korištenje suvremenih tehnologija u nastavi te će se poticati racionalizacija i transparentnost poslovanja kroz informatizaciju poslovnih i administrativnih procesa u školama. Svih 150 škola, od čega 100 osnovnih i 50 srednjih škola (gimnazija i strukovnih), koje sudjeluju u projektu bit će opremljene najmodernijom tehnologijom, a nastavno i nenastavno osoblje dobit će potrebnu edukaciju za optimalno korištenje dostupne tehnologije i digitalnih sadržaja koji će se razviti unutar projekta.
  Podsjetimo, obje faze projekta financiraju se većim dijelom (85%) iz strukturnih fondova Europske unije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog