Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Najbolji orači Mihael Sklizović i Zrinko Miličić

  Na jučer održanom 13. natjecanju u oranju Osječko-baranjske županije na parceli Josipa Tomičića uz cestu iz smjera Široko polje – Đakovo pobjednik u kategoriji pluga ravnjaka je Mihael Sklizović iz Rakitovice, a u kategoriji pluga premetnjaka Zrinko Miličić iz mjesta Radikovci. Oni će predstavljati Osječko-baranjsku županiju na Državnom natjecanju orača koje će se održati u Velikoj Gorici od 26. do 28. kolovoza.
  Na razini Republike Hrvatske petnaest je županijskih natjecanja u oranju te finalno državno natjecanje.  Prošlogodišnji pobjednici na državnom natjecanju ove će godine sudjelovati na Svjetskom natjecanju orača koje će se održati u rujnu u Yorku.
  Ova disciplina u oranju, osim natjecateljskog ima i edukativni karakter jer utječe i na krajnji prinos svake kulture koja je zasijena poslije oranja i sjetvene pripreme tla, rekao je zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak.
  13. natjecanje orača okupilo je 10 sudionika i valja istaknuti kako je njih 70 posto mlađe od 30 godina. Najmlađi natjecatelj bio je 17 godišnji Stjepan Mojzeš iz Podgorača koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji pluga ravnjaka.

  Izvor: HRT Radio Osijek

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog